Atracții turistice

Salina Praid
Mina de sare. Actual exploatarea sării este mecanizată, în locul sării exploatate au rămas hale imense, dintre care una a fost deschisă pentru vizitatori şi pentru cei care doresc să se vindece.

Aerul minei este este uscată şi curată, deoarece sarea absoarbe umiditatea şi distruge agenţii patogeni, iar temperatura este constantă, astfel reprezintă o excepţională posibilitate de tratament al bolilor căilor respiratorii.

Lacul Roşu

Lacul aflat la 24 de km de Gheorgheni este una dintre cele mai frumoase lacuri de baraj ale Transilvaniei, care se află la o altitudine de 983 de m.

Lacul s-a format în vara anului 1837, când pe coasta nord-vestică a muntelui Gyílkos-kő în urma lavinei de pietre ce s-a prăvălit la vale, cu ocazia unei ploi abundente, a închis valea, unde se unesc mai multe pârâuri.
Aluviunea pârâului Vereskő de multe ori a colorat în roşu-maroniu apa lacului, de unde cealaltă denumire lacul Roşu.

Borsec

Borsec este un oraș situat în județul Harghita, Transilvania, România. Are o populație de 2.864 locuitori, cu o majoritate de etnici maghiari.

Cheile Bicazului
Trecând pe lângă Lacul Roşu, ajungem la valea râului Bicaz, la Cheile Bicaz. Aceasta este cea mai lungă (5km) şi cea mai frumoasă vale ale Carpaţilor Orientali. Defileul propriu-zis are trei părţi principale: porţile Iadului, prispa Iadului, gâtlejul Iadului. Defileul cu stânci verticale, înalte de 200-300 de m, constituie o raritate naturală al Europei, fiind totodată şi raiul alpiniştilor. Majoritatea stâncilor este aşezată cu partea verticală spre albia râului Bicaz,alcătuind un zid înalt.
Peștera Șugău
Peștera Șugău este situată în Munțiii Giurgeului, în apropierea vârfului Piatra Singuratică, pe versantul sudic al Muntelui Sipos (1568 m). Pârâul Șugău iesind din peșteră se varsă în pâraiele Heveder, care în partea estică a Bazinului Gheorgheni se varsă în râul Mureș, și Borzoka. Peștera este accesibilă dinspre comuna Voșlăbeni, care se află pe drumul de legătură dintre Gheorgheni și Miercurea Ciuc. Părăsind satul Heveder, pe un traseu de 6 km numit Feketerez urmăm pârâul Heveder, apoi pârâul Borzoka și după o plimbare de 300 m ajungem la pârâul Șugău. Sursă: www.gyilkosto-adventure.com
Castelul Lázár

Castelul Lázár. Este aşezată la 6 km nord de Gheorgheni, pe partea sudică a muntelui Szármány. Întemeierea localităţii este între secolele XII-XIII.Denumirea şi-a căpătat probabil din numele original al muntelui: Szár (=Tar)hegy.

Împrejurimi / Gheorgheni

Împrejurimi / Gheorgheni Gheorgheni este un municipiu din județul Harghita, Transilvania, România. Are o populație de 20.018 locuitori.

Obiective turistice

  • Monumente istorice
  • Biserica Armeano-Catolică “Nașterea Maicii Domnului”
  • Biserica Romano-Catolică “Sfântul Nicolae”.
  • Casa veche parohială romano-catolică.
  • Liceul Teoretic “Salamon Ernö”.

Diverse

Go to top